Backups

Backups moeten regelmatig op een veilige omgeving worden gemaakt,

Backups

Er is maar één manier om er achter te komen of een backup-proces goed is ingericht: wanneer je iets moet terughalen. Backups moeten regelmatig worden gemaakt, op een veilige omgeving staan en snel kunnen worden aangesproken in geval van een calamiteit of een onbedoelde mutatie. Onze hardware, software en continu beschikbare support-afdeling zijn hierop ontworpen en ingericht.

Beheer en support is onderdeel van de fixed price. In geval van een incident is onze support afdeling toegerust om snel en zonder dataverlies de situatie te corrigeren. Deze voordelen spreken voor zich.

Lees meer over onze beheer en support mogelijkheden

 

Snapshot backups

De 1A-server kan geleverd worden met een kant-en-klare rsnapshot-installatie. Met rsnapshot is het mogelijk om van bestanden ook oudere versies te archiveren. Door het gebruik van ‘hard links’ kost dit nauwelijks extra ruimte (een bestand kan onder Linux in meerdere directories voorkomen en toch maar één keer ruimte op de schijf innemen). Op reguliere intervallen worden de automatische backups bijgewerkt. Zo bent u er zeker van dat uw gegevens altijd bewaard blijven, ook bij calamiteiten. Zonodig kunt u terug naar oudere versies van uw bestanden.